HoM Malin riisi on thaimaalainen riisilajike. Se on tunnettu luonnollisesta jasmiinintuoksustaan, herkullisesta maustaan ja keittämisen jälkeen hieman tahmeasta koostumuksestaan, mikä tekee siitä usein käytetyn riisin thaimaalaisessa ja aasialaisessa keittiössä. Sen miellyttävän maun lisäksi se sisältää vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat tärkeitä energianlähteitä keholle.
Viite
9990000017676
Tämä pitkä ja erittäin aromaattinen riisi on peräisin Pohjois-Thaimaasta. Arvokas ainesosa, sitä on aina valmistettu Siamin hovin korkeille arvohenkilöille.
Valmistus
Huuhtele, valuta ja keitä yksi osa riisiä puolitoista osaa kylmää vettä peitettynä 10–15 minuuttia, sitten lisää suolaa.
Riisi luokitellaan jyvien pituuden mukaan:
- Pyöreä riisi: keskipituus enintään 5,2 mm - Pituuden/leveyden suhde alle 2.
- Keskipitkä tai puolipitkä riisi: keskipituus yli 5,2 mm ja enintään 6 mm - Pituuden/leveyden suhde alle 3.
- Pitkä riisi: keskipituus yli 6 mm.
Riisi luokitellaan myös murtuneiden jyvien prosenttiosuuden mukaan (murtuneet jyvät eri käsittelyvaiheissa), se sisältää:
- enintään 5 % murtuneita jyviä.
- Riisi: - sisältää 15 % tai vähemmän murtuneita jyviä.
- Toisen luokan riisi: - enintään 50 % murtuneita jyviä. Esikypsennetyssä riisissä hyväksyttävät murtuneiden jyvien prosenttiosuudet vastaavat yllä olevia prosenttiosuuksia plus 10 % absoluuttisena arvona.
Murtuneet jyvät erotetaan muista jyvistä ja niitä käytetään eläinruokana, riisihiutaleina tai kahvin valmistukseen.
Biologisesti hajoavat vaimennuspartikkelit sisältävät yli 80 % maissitärkkelystä. Tämä erityisesti käsitelty maissi antaa tuotteelle elastisia ominaisuuksia, jotka muistuttavat styroxia. Mutta toisin kuin styroksi, tämä tuote ei vaadi kemiallisia laajentajia, kuten CFC-yhdisteitä, jotka ovat haitallisia otsonikerrokselle.